Vi på Ennelle vill vara med och göra en förändring för vår miljö. Därför har vi valt att göra om hela vårt ljussortiment och börja tillverka våra ljus i sojavax istället. Stearin tillverkas ofta av animaliska fetter vilket gör tillverkningen mindre miljövänlig. Sojavax däremot kommer direkt från sojabönan och är förnyelsebar.

1. Naturligt

Sojavax består av stelnad sojaolja, vilket utvinns från sojabönan. Det betyder att den är helt naturlig utan några konstgjorda ämnen eller tillsatser. Eftersom sojavaxet är ett naturligt material kan den förändras vid olika temperaturer. Vid varmare temperaturer är det vanligt att ljusvaxet mjuknar lite, medan vid kallare temperaturer hårdnar ljuset. Allt detta är helt normalt.

2. Liten miljöpåverkan

Eftersom vaxet är tillverkat från sojabönan är det förnyelsebart, till skillnad från andra material som stearin och paraffin.

  3. Hälsa

  Förutom att sojavax är bättre för miljön är det även bättre för dig och din hälsa. Vaxet innehåller inga konstgjorda ämnen eller tillsatser. Det släpps heller inte ut några gifter när det brinner. Sojaljus är ett extra bra val för dig som är gravid eller har barn och/eller husdjur.

   Andra material släpper ut både farliga gifter och kan innehålla dåliga ämnen som är cancerframkallande.

   4. Kostnad

   I samband med att vi byter ut sortimentet från stearin till sojavax, kommer även priserna att höjas litegrann. Det beror på att sojavax är dyrare att köpa in. Men ha alltid i åtanke att detta är bättre för miljön, hälsan och brinner ofta mycket längre. På lång sikt är ljus som är tillverkade på sojavax ett bättre alternativ!